Význam obnoviteľných zdrojov v Európskej únii - Mikušová, Martina; Neumann, Pavel, 1956-; Hasík, Gabriel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Táto práca na veľmi aktuálnu tému „Význam obnoviteľných zdrojov v Európskej únii“ sa venuje vzťahu obnoviteľných zdrojov a štátom Európskej únie - popredným lídrom v tejto problematike. Zaoberá sa priaznivými vplyvmi obnoviteľných zdrojov na životné prostredie a ekonomiku štátu a porovnáva ich s fosílnymi palivami a jadrovou energiou. Rozoberá otázku európskej energetickej bezpečnosti v nadväznosti na obnoviteľné zdroje a prečo by Európska únia mala pokračovať v ich rozvoji. Pomocou analýzy sa snaží o vytvorenie uceleného pohľadu na momentálnu situáciu rozvoja obnoviteľných zdrojov vo vybraných piatich členských štátoch ale aj v Európskej únii ako celku. Práca analyzuje obnoviteľné zdroje ako zamestnávateľa, investora a ako nástroj finančných prostriedkov.
Vedoucí práce: Pavel Neumann
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses