Společenská odpovědnost společnosti Siemens - Malá, Veronika (2018)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku společenské odpovědnosti firem (CSR), jejíž praktické uchopení je demonstrováno na společnosti Siemens. Chápání CSR v této práci není omezeno jen na původní třípilířovou definici, ale zahrnuje i princip sdílené hodnoty. Důraz je přitom kladen nejen na samotné společensky odpovědné aktivity skupiny Siemens Česká republika. Problematika je uchopena i v širším kontextu kulturních odlišností zemí. Blíže je analyzován způsob tvorby koncepcí CSR v zemi původu a v České republice. Cílem práce je ověřit, zda se koncepce CSR v obou zemích odlišují, a pokud ano, zda tyto diskrepance korespondují s kulturními rozdíly zemí. Nemalý prostor je také věnován koncepci CSR v České republice a hledání prostoru pro zlepšení některých aktivit.