Společenská odpovědnost společnosti Siemens - Malá, Veronika; Matysová, Kamila; Zadražilová, Dana, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku společenské odpovědnosti firem (CSR), jejíž praktické uchopení je demonstrováno na společnosti Siemens. Chápání CSR v této práci není omezeno jen na původní třípilířovou definici, ale zahrnuje i princip sdílené hodnoty. Důraz je přitom kladen nejen na samotné společensky odpovědné aktivity skupiny Siemens Česká republika. Problematika je uchopena i v širším kontextu kulturních odlišností zemí. Blíže je analyzován způsob tvorby koncepcí CSR v zemi původu a v České republice. Cílem práce je ověřit, zda se koncepce CSR v obou zemích odlišují, a pokud ano, zda tyto diskrepance korespondují s kulturními rozdíly zemí. Nemalý prostor je také věnován koncepci CSR v České republice a hledání prostoru pro zlepšení některých aktivit.
Vedoucí práce: Kamila Matysová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses