Značka krajiny pôvodu a jej úloha v propagácii krajiny ako destinácie cestovného ruchu - Drotárová, Mária; Herget, Jan; Jenčková, Jiřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Práca sa zaoberá problematikou značky krajiny a jej úlohou v propagácii krajiny ako destinácie cestovného ruchu. Práca je členená na teoretickú a analytickú časť. V teoretickej časti je pozornosť sústredená na marketing destinácie a vysvetlený je koncept nation brandingu ako budovania značky štátu. Analytická časť práce sa zaoberá merateľnosťou národnej značky a jej vplyvom na turizmus. Analyzovaných je päť svetových indexov, ktoré merajú silu krajiny. Skúma sa korelácia medzi silou značky, medzinárodnými príjazdmi a cenami ubytovania v destináciách na svetovej úrovni. Ďalej je nation branding aplikovaný na konkrétnu značku Slovensko s cieľom vyhodnotiť kľúčové vplyvy na vnímanie atraktivity destinácie a zhodnotiť úspešnosť značky, za pomoci vlastného dotazníkového šetrenia na vzorke zahraničných respondentov.
Vedoucí práce: Jan Herget
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses