Premeny Národného Frontu po nástupe Marine Le Pen : postoj k migrácii a EÚ - Vančo, Samuel (2018)
Táto práca sa zaoberá francúzskou politickou stranou Národný Front a konkrétne rozdielom v názoroch dvoch jej lídrov, Jean-Marie Le Pen a Marine Le Pen. Opiera sa o teoretický základ, ktorý sa venuje histórii a definíciám strán krajnej pravice v Európe. Nasleduje stručná história a volebné výsledky strany Národný Front. Praktická časť analyzuje materiály z prezidentských kampaní oboch skúmaných politikov, jedná sa o volebné programy a televízne spoty. Cieľom práce je zistiť, v čom sa líšili hlavné témy počas prezidentskej kampane Jean-Marie Le Pen a Marine Le Pen, ich postoj k migrácii a EÚ a ich miera radikálnosti.