Premeny Národného Frontu po nástupe Marine Le Pen : postoj k migrácii a EÚ - Vančo, Samuel; Dvořáková, Vladimíra, 1957-; Fleissner, Kamil; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Táto práca sa zaoberá francúzskou politickou stranou Národný Front a konkrétne rozdielom v názoroch dvoch jej lídrov, Jean-Marie Le Pen a Marine Le Pen. Opiera sa o teoretický základ, ktorý sa venuje histórii a definíciám strán krajnej pravice v Európe. Nasleduje stručná história a volebné výsledky strany Národný Front. Praktická časť analyzuje materiály z prezidentských kampaní oboch skúmaných politikov, jedná sa o volebné programy a televízne spoty. Cieľom práce je zistiť, v čom sa líšili hlavné témy počas prezidentskej kampane Jean-Marie Le Pen a Marine Le Pen, ich postoj k migrácii a EÚ a ich miera radikálnosti.
Vedoucí práce: Vladimíra Dvořáková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses