Vývoj aplikace vzužívající mikroslužeb - Škoda, Jiří; Pecinovský, Rudolf, 1954-; Šlajchrt, Zbyněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato práce se věnuje problematice architektury mikroslužeb jakožto prostředku pro kvalitnínávrh a realizaci dlouhodobě udržitelných a rozšiřitelných komplexních aplikací, který odrážíprincipy agilního vývoje a potřeby na trhu informačních technologií.Cílem práce je komplexní definice a popis architektury mikroslužeb a poté realizace ukázkovéaplikace, jež bude sloužit pro demonstraci této architektury na praktickém příkladu.V první části práce je definován pojem architektury mikroslužeb, její historie a principy.Dále se věnuje možným způsobům a strategiím nasazení aplikací využívajících této architekturydo provozu. V další kapitole je pak detailněji rozebrána realizace architektury mikroslužebv jazyce Java pomocí dostupných frameworků, nástrojů a knihoven, přičemžhlavní pozornost je zaměřena na framework Spring Boot. Předmětem praktické části práceje pak návrh a implementace aplikace využívající mikroslužeb a její nasazení do provozu.
Vedoucí práce: Rudolf Pecinovský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses