E-shop pro společnost Proutěný svět Říčany - Povoroznyk, Jurij (2018)
V současné době je internetový obchod nedílnou součástí většiny úspěšných podnikatelů, jenž se zaměřují na prodej zboží nebo poskytování služeb. Stále více zákazníků využívá právě tuto metodu nakupování. Pro firmy a podnikatele je tento prodejní kanál velkou příležitostí, jak zvýšit dosah působení a přilákat nové potencionální zákazníky. Cílem této bakalářské práce je analyzovat požadavky klienta, navrhnout a implementovat e-shop pro kamenný obchod Proutěný svět Říčany s využitím Nette Frameworku. V práci jsou popsány jednotlivé kroky, které vedou k úspěšnému spuštění aplikace. Součástí je analýza požadavků klienta, která popisuje vzhled a funkcionalitu celé aplikace. Zároveň byl proveden rozbor konkurenčních e-shopů, jež se zaměřují na prodej proutěného zboží. Následně jsou zmíněny výhody a úskalí tvorby e-shopu pomocí open source řešení. V neposlední řadě jsou shrnuty veškeré technologie a případné alternativy, které byly při vývoji využity. Ke konci této práce je popsán samotný vývoj včetně testování hotové aplikace. Práce je vhodná pro toho, kdo už nějaké zkušenosti s tvorbou webových aplikací má nebo by si rád obohatil své vědomosti v oblasti e-komerce. Jsou zde poznamenány osobní poznatky, které by mohly přijít vhod každému, kdo se pokouší vyvíjet internetový obchod.