Funkcionální analýza organizace - Frydrych, František (2018)
Tato práce se zabývá funkcionální analýzou vybrané organizace, za účelem ověření, zda je schopna plnit své základní funkce. Jádrem je analýza čtyř subsystémů organizace podle schématu AGIL, jehož autorem je americký sociolog Talcott Parsons. Samotné analýze přechází teoretická část, která poskytne výchozí vhled do problematiky organizace na pozadí sociologických paradigmat.