Funkcionální analýza organizace - Frydrych, František; Novotná, Eliška, 1944-; Král, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Tato práce se zabývá funkcionální analýzou vybrané organizace, za účelem ověření, zda je schopna plnit své základní funkce. Jádrem je analýza čtyř subsystémů organizace podle schématu AGIL, jehož autorem je americký sociolog Talcott Parsons. Samotné analýze přechází teoretická část, která poskytne výchozí vhled do problematiky organizace na pozadí sociologických paradigmat.
Vedoucí práce: Eliška Novotná
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: funkcionální analýza; teorie organizace; institucionální struktura; sociologie organizace; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; functional analysis; organization theory; institutional structure; organizational sociology; master's theses