Testování založené na rizicích - Blažková, Tereza; Buchalcevová, Alena, 1958-; Doležel, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato diplomová práce se zaměřuje na testování založené na rizicích. Jedná se o přístup k řízení testování, který určuje intenzitu testování dané oblasti na základě ohodnocení rizika s ní související.Hlavním cílem této práce je návrh metody řízení testování založené na rizicích a její ověření na reálném projektu. Dílčími cíli je vymezení testování založeného na rizicích a porovnání řízení rizik v projektovém řízení a v oblasti testování softwaru, analýza dostupných technik pro testování založeného na rizicích a jejich vzájemné porovnání dle určených kritérií, návrh metody testování softwaru, která bude vycházet z principů testování založeného na rizicích a praktické ověření navržené metody pomocí aplikace na projekt ve vybrané společnosti.Teoretická část se věnuje obecně rizikům, procesu řízení rizik a také jeho jednotlivým fázím. Definuje také rizika spojená s procesem testování. Velká část je věnována vymezení testování založeném na rizicích, které je popsáno dle dopadu do jednotlivých fází procesu testování. Práce se zabývá také technikami pro analýzu rizik, které jsou při tomto přístupu využívány.Praktická část obsahuje návrh metody řízení testování nazvané MART. Tato metoda je vytvořena pomocí syntézy získaných znalostí při zpracovávání teoretických kapitol, využití základního procesu techniky PRISMA a obecných postupů aplikovaných při řízení testování. Je zde popsán účel metody, její základní principy a podrobně popsány fáze, které jsou doprovázeny kontrolním seznamem. Nakonec je tato metoda aplikována na reálný projekt ve vybrané společnosti a popsány její výhody v porovnání s přístupem, který je ve společnosti aplikovaný nyní.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses