Porovnání vybraných cloudových nástrojů pro řízení testování - Mareš, Jakub; Buchalcevová, Alena, 1958-; Doležel, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tématem této práce jsou nástroje pro řízení testování využívající cloud technologii. Hlavním cílem je jejich analýza a porovnání na základě stanovených kritérií. Teoretická část práce je zaměřena na problematiku testování softwaru, vysvětlení pojmu testování a v návaznosti na tento pojem stanovení cílů a důvodů testování. Z hlediska využití nástrojů práce obsahuje vysvětlení procesu řízení testování s jeho dílčími činnostmi a vymezení základních rozdílů mezi aplikacemi desktopovými a aplikacemi využívající technologii cloudu. V závěru teoretické části jsou specifikována kritéria vhodná pro porovnání nástrojů. V praktické části jsou vybrané nástroje na základě stanovených kritérií blíže specifikovány a porovnány. Výstupem práce jsou výsledky jejich porovnávání se stanoveným celkovým váženým hodnocením. Přínosem práce je doporučení vhodného nástroje pro řízení testování z hlediska využití moderního přístupu využívání cloud technologie. Usnadnění samotné orientace na trhu s těmito nástroji a přiblížení vhodných kritérií, kterých se lze při výběru softwaru držet.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses