Ekonomické hodnocení investičního záměru zpracovny bioodpadů - Zeman, Tomáš (2018)
Tato práce teoreticky pojednává o problematice investičního rozhodování a metodách hodnocení investic. Dále rozebírá současné technologie schopné zpracovávat bioodpad včetně biologicky rozložitelného komunálního odpadu a zjišťuje jejich možnosti. Spojením těchto dvou teoretických rešerší je vytvořen základ pro sestavení ekonomického modelu a výběru technologie zpracování bioodpadů, která bude následně podrobena jako investiční záměr ekonomickému hodnocení. V práci byla vybrána technologie anaerobní suché fermentace. Práce také pojednává o environmentálních aspektech a dopadech těchto bioplynových stanic.