Ekonomické hodnocení investičního záměru zpracovny bioodpadů - Zeman, Tomáš; Syrovátka, Oldřich; Votava, Libor; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Tato práce teoreticky pojednává o problematice investičního rozhodování a metodách hodnocení investic. Dále rozebírá současné technologie schopné zpracovávat bioodpad včetně biologicky rozložitelného komunálního odpadu a zjišťuje jejich možnosti. Spojením těchto dvou teoretických rešerší je vytvořen základ pro sestavení ekonomického modelu a výběru technologie zpracování bioodpadů, která bude následně podrobena jako investiční záměr ekonomickému hodnocení. V práci byla vybrána technologie anaerobní suché fermentace. Práce také pojednává o environmentálních aspektech a dopadech těchto bioplynových stanic.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: biologicky rozložitelný odpad; zpracování odpadu; finanční plánování; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; biodegradable waste; waste processing; financial planning; master's theses