Dopady zavedenia agilnej metodiky Scrum v burzovej spoločnosti - Kugler, Filip; Doležel, Michal; Buchalcevová, Alena, 1958-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Diplomová práca je zameraná na analýzu negatívnych a pozitívnych stránok vyplývajúcich z transformácie z tradičnej metodiky vývoja na Scrum v skúmanej spoločnosti. Práca ďalej identifikuje slabé stránky spojené s transformáciou a ukazuje na ich príčiny. Následne sú na jednotlivé príčiny navrhnuté riešenia na ich zmiernenie. Na základe príčin nedostatkov vyplývajúcich z výskumu sú identifikované hlavné témy, ktoré sú následne generalizované.Práca je rozdelená do piatich častí . V prvej časti sú z teoretického hľadiska popísané tradičné, agilné metodiky vývoja softvéru, ich porovnanie a problematika hybridizácie metodík vývoja softvéru. V druhej časti je popísaná potreba zlepšovania testovacieho procesu, ktorá ide ruka v ruke so zmenou metodiky. V druhej časti je tiež popísaná problematika kvadrantov agilného testovania, aká je rola testera v agilnom tíme a aké sú piliere agilného testovania.V tretej časti sa práca zaoberá metódami výskumu a získavania dát, ako prebiehali jednotlivé rozhovory a analýzou súčasného stavu v skúmanom produktovom tíme. Vo štvrtej časti sú na základe výskumu identifikované pozitíva a negatíva vyplývajúce zo zavedenia agilnej metodiky Scrumu. V piatej časti autor navrhuje zlepšenia a zmiernenia nedostatkov a generalizuje príčiny na základe ich riešení. Na záver autor hodnotí úspešnosť naplnenia cieľov práce, aké sú prínosy práce a navrhuje možné rozšírenia práce.
Vedoucí práce: Michal Doležel
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses