Vnitřní kontrolní systém ve vybrané obchodní společnosti - Šikýřová, Tereza; Pelák, Jiří, 1977-; Roubíčková, Jaroslava, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Náplní této diplomové práce je téma vnitřního kontrolního systému ve vybrané obchodní společnosti. Stávající koncepce vnitřního kontrolního systému podniku je porovnávána se standardem pro nastavení systému vnitřního řízení a kontroly tzv. COSO.Práce je rozdělena do čtyř částí. První část se zabývá představením společnosti a jejím vývojem. V druhé části je popisován vnitřní kontrolní systém společnosti dle rozdělení na kontrolní prostředí, proces vyhodnocení rizik, informace a komunikace, kontrolní činnosti a monitorování kontrol. Třetí část obsahuje dvě konkrétní případové studie, které se váží k nedostatkům vnitřního kontrolního systému ve společnosti. V poslední části jsou představeny návrhy řešení nedostatků vnitřního kontrolního systému především ve finanční oblasti.
Vedoucí práce: Jiří Pelák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses