Obchodní vztahy České republiky a Španělského království - Svatoš, Martin (2018)
Tato bakalářská práce je zaměřena na obchodní vztahy České republiky a Španělského králoství. Jejím cílem je zhodnocení česko-španělských obchodních a ekonomických vztahů a nalezení možných perspektiv pro budoucí obchodní interakce se zaměřením na příležitosti pro české exportéry. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola je věnována charakteristikám a vývoji obou ekonomik především pro utvoření základní představy o stavu české a španělské ekonomiky a jejich následného porovnání. Druhá kapitola je zaměřena na vzájemný česko-španělský obchod a jeho vývoj včetně jednotlivých bilancí. Třetí kapitola se zabývá příležitostmi pro české exportéry ve Španělsku a podporou českého exportu jako takového.