Obchodní vztahy České republiky a Španělského království - Svatoš, Martin; Jiránková, Martina, 1967-; Grebe, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2018)
Tato bakalářská práce je zaměřena na obchodní vztahy České republiky a Španělského králoství. Jejím cílem je zhodnocení česko-španělských obchodních a ekonomických vztahů a nalezení možných perspektiv pro budoucí obchodní interakce se zaměřením na příležitosti pro české exportéry. Práce je rozdělena do tří kapitol. První kapitola je věnována charakteristikám a vývoji obou ekonomik především pro utvoření základní představy o stavu české a španělské ekonomiky a jejich následného porovnání. Druhá kapitola je zaměřena na vzájemný česko-španělský obchod a jeho vývoj včetně jednotlivých bilancí. Třetí kapitola se zabývá příležitostmi pro české exportéry ve Španělsku a podporou českého exportu jako takového.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses