Vplyv sociálnej zložky na fungovanie organizácie - Trníková, Nikola; Jiříčková, Ludmila; Vojáčková, Zuzana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Hlavným cieľom tejto bakalárskej práce je podať obraz toho, ako dokáže sociálna zložka, zamestnanci a ostatní členovia, ovplyvniť fungovanie organizácie ako celku. Táto zložka je neoddeliteľnou súčasťou, a preto ich vplyv je skutočne veľký. Zameriavam sa na podrobné vysvetlenie pojmu organizácia z rôznych hľadísk. Práca ďalej približuje rozdiel v chápaní pojmov kedysi a dnes, zistíme teda, ako sa dnešné chápanie pojmu zmenilo oproti minulosti. Podstatná časť je venovaná zamestnancom a ich motivácii. Súhlas či vyvrátenie hypotézy spokojný zamestnanec – spokojná firma je tiež obsahom mojej práce. Okolím som vnímaná ako workoholik, a teda navyše som poskytla neobyčajný obraz toho, ako danú situáciu vnímam ja a tiež spôsoby motivácie a chápanie pojmu práca touto skupinou ľudí. Výsledky prieskumu spokojnosti zamestnancov s informačnými a komunikačnými technológiami vo vybranom podniku sú prezentované v tejto práci spolu s prostriedkami slúžiacimi pre správnu motiváciu v spomínanom podniku.
Vedoucí práce: Ludmila Jiříčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses