Webová aplikace pro provoz fyziokliniky - Fiala, Daniel; Sklenák, Vilém, 1963-; Vojíř, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Práce se zaobírá vývojem webové aplikace pro provoz fyzioterapeutické kliniky Fyziobuddy s.r.o., z pohledu správy pacientů, s nimi souvisejících terapií a možnosti jejich rezervace online, za použití převážně programovacího jazyka PHP s podporou některých prvků psaných v jazyce JavaScript v kombinaci s frameworkem jQuery. V první části jsou prezentovány požadavky zadavatele, jejich vize a požadavky na funkcionality aplikace. Druhá část obeznamuje s existujícími řešeními na českém trhu a zároveň je mezi sebou porovnává. Další kapitola práce je už spíše praktická a zaobírá se návrhem samotné aplikace. Úvodem seznamuje s detaily o použitých technologiích při vývoji, dále pak popisuje diagram případu užití a je zakončena detaily o modelu databáze aplikace. Následující část pojednává o samotném vývoji aplikace, počínaje uživatelským prostředím a jeho popisem. Pokračuje popisem stěžejních funkcí aplikace a prezentuje ukázky jejich kódu. Předpolední kapitola seznamuje se zabezpečením, a to zejména s důležitostí zabezpečení aplikací, častými zranitelnostmi a zabezpečení určitých funkcí aplikace. Tyto informace doplňují ukázky ošetřených kódů. Závěrečná kapitola popisuje průběh a výsledek nasazení aplikace do provozu. Výstupem práce je tedy webová aplikace, která slouží pro záznam terapií, práci s kartami pacientů a umožňuje pacientům rezervování termínů terapie online.
Vedoucí práce: Vilém Sklenák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses