Finanční analýza a mezipodnikové srovnání - Šimáčková, Markéta (2018)
Tato diplomová práce se zabývá finanční analýzou a mezipodnikovým srovnáním vybraných dodavatelů a výrobců dílů pro automobilový průmysl. V teoretické části jsou blíže představeny jednotlivé ukazatele a metody využívané ve finanční analýze a mezipodnikovém srovnání. Praktická část se následně zabývá aplikací jednotlivých ukazatelů a provedením finanční analýzy u společností Magna Exteriors (Bohemia) s.r.o., SAS Autosystemtechnik s.r.o. a RECTICEL Interiors CZ s.r.o. pro období roku 2012-2016. Součástí diplomové práce je také mezipodnikové srovnání pomocí vybraných poměrových ukazatelů a komparačních metod. V závěru diplomové práce jsou shrnuty výsledky finanční analýzy a provedena doporučení pro jednotlivé podniky.