Finanční analýza a mezipodnikové srovnání - Šimáčková, Markéta; Jánský, Jaroslav, 1952-; Sabolovič, Mojmír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2018)
Tato diplomová práce se zabývá finanční analýzou a mezipodnikovým srovnáním vybraných dodavatelů a výrobců dílů pro automobilový průmysl. V teoretické části jsou blíže představeny jednotlivé ukazatele a metody využívané ve finanční analýze a mezipodnikovém srovnání. Praktická část se následně zabývá aplikací jednotlivých ukazatelů a provedením finanční analýzy u společností Magna Exteriors (Bohemia) s.r.o., SAS Autosystemtechnik s.r.o. a RECTICEL Interiors CZ s.r.o. pro období roku 2012-2016. Součástí diplomové práce je také mezipodnikové srovnání pomocí vybraných poměrových ukazatelů a komparačních metod. V závěru diplomové práce jsou shrnuty výsledky finanční analýzy a provedena doporučení pro jednotlivé podniky.
Vedoucí práce: Jaroslav Jánský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2018
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2018
Keywords: automobilový průmysl; finanční analýza; srovnávací metody; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; automobile industry; financial analysis; comparative methods; master's theses