Analýza a návrh business intelligence riešenia vo vybranej spoločnosti - Medovarská, Katarína (2018)
Cieľom tejto práce je analyzovať vybranú spoločnosť a na základe zistených skutočností a stanovených požiadaviek navrhnúť riešenie v oblasti Business Intelligence (BI). Čitateľ sa dozvie, aký postoj zaujala daná spoločnosť k návrhu a či sa rozhodla vyskúšať niečo nové na zlepšenie aktuálnej situácie.Táto bakalárska práca sa delí na dve časti – teoretickú a praktickú. V prvej časti je všeobecne predstavená oblasť BI a jej potreba v podniku. Dielo opisuje jej históriu a detailnejšie sa zameriava na momentálny trh s BI produktami. Tiež informuje o trendoch, ktoré sú medzi používateľmi populárne na celosvetovej úrovni.Druhá časť práce sa sústredí na dosiahnutie stanoveného cieľa. Najprv je predstavená analyzovaná spoločnosť. Po základných firemných údajoch nasledujú informácie o práve používanom softvéri a s tým súvisí aj opis aktuálneho stavu v oblasti spracovania dát. Z tejto analýzy vyplývajú požiadavky na zlepšenie. Metódou na zistenie všetkých týchto skutočností bol rozhovor so zamestnancami IT oddelenia vybranej spoločnosti, s ktorými bola celá práca konzultovaná.V závere je navrhnuté riešenie a tiež vyjadrenie k nemu zo strany daného podniku.