Redesign firemního webu se zaměřením na UX - Žeravíková, Dagmar (2018)
Bakalářská práce se zabývá redesignem webové stránky z oblasti stavebnictví. Cílem práce je grafický a informační redesign webu se zaměřením na UX. Dílčím cílem je shrnout obecné požadavky webu s ohledem na použitelnost, které by webová stránka měla splňovat. Dalším dílčím cílem je převedení současné podoby do podoby responzivního webu, který zaručí optimalizaci stránek pro všechna zařízení. Teoretická část se zaměřuje na základní pojmy z oblasti UX, design zaměřený na člověka a shrnutí obecných požadavků, které by webová stránka v dnešní době měla splňovat. Dále vymezuje UX design proces včetně jeho fází od pochopení situace, výzkumu, analýzy, designu, testování až po implementaci webové stránky.V praktické části je provedena analýza současného stavu webu, která poukazuje na jeho negativa a je podkladem pro nové řešení. Následně je implementován nový web s aplikovanými poznatky z teoretické části práce, které mají za cíl odstranit nedostatky stávajícího webu a zajistit jeho uživatelskou přívětivost.Nové rozmístění prvků a grafika stránky jsou zvoleny s ohledem na použitelnost webu. Na základě testování je poté vybrána a realizována finální podoba webové stránky. Snahou je vytvořit takový web, aby plnil požadavky uživatele, cíle provozovatele a usnadnil tak vzájemnou komunikaci. V závěru práce je zhodnocení majitelem firmy, zda došlo k naplnění stanovených cílů.