Fenomén kyberšikany - Nevečeřal, David; Jiříčková, Ludmila; Sigmund, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Bakalářská práce se zabývá problematikou kyberšikany a jejích projevech na základní škole.V úvodu práce je nejprve vymezen pojem kyberšikany, její definice a aktéři. Dále pak je nastíněnaproblematika právního rámce pro kyberšikanu v České republice a konkrétní projevy kyberšikanya nástroje, které jsou při ní obvykle používané. V závěru teoretické části je popsána prevence kyberšikany,vhodné chování na internetu a jak se v případě kyberšikany zachovat.Pro praktickou část byla zvolena metoda dotazníkového šetření na základní škole. Na základěanalýzy a vyhodnocení tohoto kvantitativního výzkumu byly ověřeny stanovené hypotézy. Výsledkempráce je neuspokojivý stav znalostí žáků o problematice sextingu a potvrzení významnostikyberšikany na základních školách. V závěru jsou shrnuta doporučení pro prevenci kyberšikany.
Vedoucí práce: Ludmila Jiříčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses