Šifrování WPA2, aktuální hrozby - Jungmann, Martin; Luc, Ladislav; Sedláček, Jiří, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou zabezpečení bezdrátových sítí pomocí šifrování WPA2. Cílem práce je ověření odolnosti zabezpečení WPA2 vůči vybraným útoků ve srovnání se zabezpečením WEP. Dílčími cíli jsou: na základě uskutečněných útoků identifikovat slabiny v šifrování WPA2, prověření možných slabin WEP a porovnat náročnosti jednotlivých typů útoků při využití standardní výpočetní techniky. V teoretické části jsou představeny nejdůležitější standardy, které vymezují Wi-Fi síť. Dále je práce věnována architektuře, základním principům fungování bezdrátových sítí. Hlavní část práce je zaměřena na možnosti a způsoby zabezpečení WLAN sítí, včetně principu odvozování a distribuce šifrovacích klíčů. Teoretická část je zakončena popisem možných hrozeb a útoků na Wi-Fi sítě, jež primárně necílí na prolomení hesla k dané síti. Praktická část se věnuje simulaci vybraných útoků na protokoly WPA2 a WEP. Exekuce útoků probíhá pomocí nástrojů operačního systému Kali linux. Výstupní data z provedených útoků slouží k naplnění hlavního cíle práce, včetně těch dílčích.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses