Internet věcí – Návrh inteligentního systému pro domácnosti - Růžička, Michal; Luc, Ladislav; Sedláček, Jiří, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato bakalářská práce se v teoretické části zpočátku zabývá internetem věcí a chytrých spotřebičů z historického hlediska. Zmiňuje se o několika přelomových událostech, které významně posunuly internet věcí kupředu a ovlivnily tak jeho vývoj do dnešní podoby. V další části se práce věnuje samotnému pojmenování a co konkrétně vedlo k jeho sjednocení. Pojem dále definuje a blíže rozvádí včetně principu, na kterém je celá technologie postavená. Čtenáře poté informuje o narůstající popularitě chytrých zařízeních a o rozdělení současného celosvětového IoT trhu. V druhé polovině teoretické části, je pozornost věnována základním vrstvám architektury inteligentních spotřebičů. Dále jsou popsány současné kritické oblasti, které zpomalují inovace napříč všemi chytrými spotřebiči. Praktická část se zabývá návrhem inteligentního domácího systému, jehož součástí je kromě hlasového asistenta, také dálkové ovládání teploty a osvětlení, a to především za pomocí vzdáleného přístupu přes cloud. Hlavním přínosem je nejenom seznámení čtenáře s instalací takového systému, ale také s uživatelským rozhraním a funkcemi, které daná část systému nabízí. Při návrhu systému je tedy kladen důraz na vzájemnou interoperabilitu, jednoduchost zapojení a cenovou dostupnost.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses