Obchodní činnost pojišťovacích zprostředkovatelů - Konečný, Daniel (2018)
Tato bakalářská práce na téma Obchodní činnost pojišťovacích zprostředkovatelů se zabývá podnikáním v oblasti finančního zprostředkování se zaměřením na pojištění. Zaměřuje se na to, co tato profese obnáší, co je z legislativního hlediska potřebné udělat pro to, aby se člověk takovýmto zprostředkovatelem mohl stát, jaké výhody a nevýhody s sebou toto povolání přináší, jak zprostředkovatelé posilují své jméno a značku a jaké metody při práci používají. V teoretické části je obsaženo detailní vykreslení pojišťovacího zprostředkovatele jako profese, v praktické části je pak pomocí dotazníkového šetření, pozorování a vlastního doporučení vyobrazena skutečnost, jak je praxe shodná či odlišná od teorie. Cílem této práce je zjistit, jakým způsobem pojišťovací zprostředkovatelé pracují, co vše je potřebné splnit pro výkon této práce, jaké metody používají a na základě praktické části nastínění doporučení pro jejich lepší výsledky.