Analýza a návrh informačního systému pro univerzitní inkubátory a akcelerátory - Nyklíčková, Jarmila; Potančok, Martin; Waldmannová, Lenka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na analýzu a návrh informačního systému pro univerzitní inkubátory a akcelerátory, které operují pod záštitami vysokých škol. Hlavním cílem práce je získání požadavků od zástupců těchto organizací, zanalyzovat je a na jejich základě navrhnout aplikační architekturu systému a na jejím základě i řešení, které podporuje klíčové činnosti a pokrývá základní požadavky. Tyto požadavky byly získány v rámci polostrukturovaných rozhovorů se zástupci univerzitních inkubátorů a akcelerátorů. V úvodní části je uveden popis celé problematiky univerzitních inkubátorů a akcelerátorů, od historie po současnost a je kladen důraz na lokalizaci přímo na území České republiky. Zároveň jsou zde zmíněny i jiné formy podpory začínajících podnikatelů, kterou jsou v současné době velmi populární. V této části jsou též vymezeny pojmy charakteristické pro oblast analýzy infor-mačních systémů.Část zabývající se samotnou analýzou a návrhem informačního systému jsou popsány univerzitní inkubátory a akcelerátory, na základě jejichž požadavků a obecných znalostí byla navržena apli-kační architektura informačního systému, vybrány aplikace a provedena pilotní implementace tohoto systému. Hlavním cílem této části je seznámit s oblastmi informačního systému, jež vze-šly z analýzy požadavků, pokrytí aplikacemi a vzájemné vazby mezi oblastmi.
Vedoucí práce: Martin Potančok
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses