Dynamický Case Management v podnikových informačných systémoch - Češelka, Marcel (2018)
Práca sa zaoberá vysvetlením konceptu dynamického case managementu (DCM) a uvedením jeho miesta v informačnom systéme podniku. Tento koncept je pomerne nový, neznámy a preto aktuálne materiály v slovenskom alebo českom jazyku takmer neexistujú.Hlavným cieľom práce je poskytnutie vhodného materiálu pre doplnenie školského znalostného portálu mbi.vse.cz o aktuálne informácie z odvetvia DCM. V prvej kapitole práci sú vysvetlené základné pojmy súvisiace s dynamickým case managementom, podnikovými systémami a biznis procesmi. Je uvedené miesto DCM v rámci biznis systému podniku a podnikového informačného systému, a následne sú popísané ideálne prípady použitia a kritické funkcionality DCM nástrojov. V druhej kapitole práce je popísaný postup zavádzania DCM na modeli vývoja a tvorby informačného systému, aktéri a ich úlohy v rámci postupu zavádzania a odporúčané praktiky zavádzania. Závery týchto kapitol obsahujú zhrnutia teoretických poznatkov, v podobe štruktúrovaných materiálov na doplnenie školského znalostného portálu MBI.Tretia časť sa zaoberá popisom vybraných spoločností a ich nástrojov, zaoberajúcich sa dynamickým case managementom. Následne je popísaná architektúra vybraného nástroja, v ktorom sú v závere uvedené príklady použitia DCM.Celá práca je koncipovaná za účelom vytvorenia materiálu zaoberajúceho sa dynamickým case managementom v slovenskom jazyku, vrátane praktických ukážok použitia v najnovších verziách nástrojov, v čase tvorby práce.