Chování uživatelů na nezabezpečených Wi-Fi sítích - Vrzák, Tomáš; Luc, Ladislav; Novotný, Jakub, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
V této bakalářské práci se zabývám bezpečnostními riziky nezabezpečených Wi-Fi sítí ve veřejném prostoru, v knihovnách, restauracích rychlého občerstvení nebo ve veřejné dopravě. Cílem práce je vyhodnotit chování uživatelů na nezabezpečených Wi-Fi sítích. V teoretické části definuji historii, základní pojmy, standardy Wi-Fi sítí a dvě vybrané formy útoku. První z nich je metoda „man in the middle“, kdy útočník odposlouchává pakety mezi uživatelem a routerem. Další metodou je Krack, zranitelnost Wi-Fi, která se objevila na podzim roku 2017.Tyto formy útoku podrobněji popisuji a vyhotovuji vhodný experiment k podpoření/vyvrácení počáteční hypotézy. V praktické části se věnuji podrobněji výzkumu založeném na sběru dat od informovaných účastníků experimentu. Experiment probíhal formou průzkumu. Uživatel se připojí k nezabezpečené síti a já sleduji kam přesně se připojují, dále sbírám informace o připojení, věku, vzdělání a pohlaví. Práce je vyhodnocována v souladu s pravidly ÚOOÚ. Výstupem práce je analýza chování uživatelů na nezabezpečené síti a popis nových bezpečnostních rizik.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses