Podmínky pro získání úvěru ze stavebního spoření a jejich stabilita - Svoboda, Jakub; Kielar, Petr, 1965-; Pýcha, Mikuláš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2018)
Tato bakalářská práce se věnuje problematice stability podmínek pro získání úvěru ze stavebního spoření. Cílem je popsat faktory, které negativně ovlivňují získání úvěru, a porovnat přístupy jednotlivých stavebních spořitelen, kterých je na českém trhu pět. Veškeré zkoumané podmínky si stavební spořitelna určuje ve svých všeobecných obchodních podmínkách. V teoretické části je popsán produkt stavebního spoření a jeho podoba v současnosti a hlavní pojmy spojené se stavebním spořením. V empirické části jsou zkoumány vybrané faktory snižující jistotu získání úvěru ze stavebního spoření. Jedná se o možnost změny všeobecných obchodních podmínek, možnost změny hodnotícího čísla a možnost výpovědi smlouvy bez udání důvodu. Výsledkem práce je přehled přístupu stavebních spořitelen k jednotlivým faktorům.
Vedoucí práce: Petr Kielar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses