Vzory jednotkového testovania s využitím frameworku JUnit - Hanzel, Matej; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Na testovanie je často nahliadané ako na činnosť vedľajšiu či pomocnú, ktorú je ale nutné vykonať. Čo znamená, že testovanie je chápané len ako izolovaná etapa modelu životného cyklu vývoja softvéru, ktorá nasleduje hneď po fáze implementácie. Pravdou ale je, že ide o omnoho komplexnejší a obsiahlejší proces, o čom svedčí aj fakt, že vykonanie samotného testovania vo všeobecnosti zaberie polovicu času určeného na vývoj softvéru. S požiadavkou testovania vyvíjaného softvéru už v ranných štádiách jeho vývoja, prichádza tvrdenie, že včasné odhalenie a odstránenie chýb v softvéri má pozitívne dopady na zvýšenie kvality súčasne so znížením spotrebovaných nákladov a času softvérového projektu. Nástrojom testovania, ktorý je možné použiť už počas etapy implementácie softvéru sú práve takzvané jednotkové testy, ktoré sú reprezentované kódom. Problém ale môže nastať s tým, akým spôsobom budú tieto testy navrhnuté a vytvorené. Riešenie je možné hľadať vo využívaní vzorov, ktoré vznikli generalizáciou konkrétnych, často sa vyskytujúcich problémov. Táto diplomová práca sa zameriava práve na oblasť vzorov jednotkových testov a možnosťami ich implementácie s použitím frameworku JUnit.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses