Rozšížená realita na iOS pomocí frameworku ARKit - Hudák, Jan (2018)
Tato práce se zabývá tématem rozšířené reality se zaměřením na chytré telefony. Hlavním objektem zájmu je nativní framework ARKit, který slouží pro vytváření aplikací rozšířené reality na platformě iOS. Práce si klade za cíl zasadit chytré telefony do kontextu rozšířené reality. Dále porovnává ARKit s několika alternativními frameworky a určuje tak jeho postavení mezi dostupnou konkurencí. Hlavním výstupem práce je aplikace naprogramovaná s využitím tohoto frameworku, která umožňuje uživateli vyzkoušet si jeho schopnosti a spolehlivost. Součástí textu jsou i ukázky implementace důležitých částí aplikace.