Sdílení aut v České republice - Ondrčka, Roman; Plášková, Alena, 1949-; Martínez, Felipe; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2018)
Diplomová práce se zabývá sdílenou ekonomikou se zaměřením na sdílení aut v České republice. Cílem této práce je zmapování nabídky aut a společností věnujících se sdílení aut, poptávky po této službě, cenový přehled konkurence a byznys modelů, které společnosti užívají. Teoretická část této práce popisuje podnikatelské modely obchodních společností, které v tuzemsku na daném trhu operují, jejich zaměření a růst. Dále stanovuje metody výzkumu zákaznických preferencí a definuje sdílení aut jako takové. Praktická část vyhodnocuje rozsáhlé dotazníkové šetření zaměřené jak na stranu poptávky po sdílených automobilech, tak nabídku vozidel v rámci P2P carsharingových platforem a preferencí jejich účastníků.
Vedoucí práce: Alena Plášková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses