Návrh automatizace vybraného administrativního podnikového procesu - Hrdličková, Diana; Basl, Josef, 1961-; Gregor, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tématem této diplomové práce je oblast procesního řízení vybraného podniku. Hlavní cíl této práce je analýza vybraného administrativního procesu a následný návrh řešení pro jeho automatizaci. Dílčími kroky, které jsou potřebné pro splnění hlavního cíle, je shromáždění informací dostupných metodik pro modelování procesů a stanovení přehledu podnikových informačních systémů a systémů procesního řízení BPMS. Tím se vymezí nástroje a notace, jež jsou vhodné pro návrh a automatizaci procesu. Dále analýza, návrh modelu, řádný popis a následná verifikace vybraného podnikového dílčího procesu. V rámci verifikace analyzovaného dílčího procesu jsou napříč podnikem sjednoceny názvy zúčastněných rolí a definovány nejčastějších varianty výroby. Dalším dílčím krokem je analýza podniku dostupných informačních systémů a interních potřeb pro požadované funkcionality, které má automatizovaný proces podporovat. Tyto informační systémy jsou následně, s ohledem na vybrané funkcionality, vyhodnoceny. Na základě výsledků analýzy jsou navržena závěrečná řešení pro možnou automatizaci daného dílčího procesu, z nichž dvě využívají workflow informačních systémů, které již podnik vlastní a jedno zahrnuje zavedení nového systému procesního řízení BPMS.
Vedoucí práce: Josef Basl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses