Analýza SoD (Segregation of Duties) konfliktů na platformě SAP Cloud Platform - Budka, Marek (2018)
Špatné rozdělení pravomocí (SoD – Segregation of Duties) v systému, které povoluje uživatelům přístup do konfliktních částí systémů, může umožnit uživatelům podvodné jednání za účelem obohacení se nebo skrývání chyb. Cílem této práce je vývoj řešení pro analýzu SoD konfliktů v datech čerpajících ze systému SAP za využití platformy SAP Cloud Platform. Důraz je v práci kladen na vývoj onoho řešení a ne na výsledky z dat, která jsou pouze testovací a nereálná a slouží tedy jako prostředek pro realizaci cíle. V počátku práce popisujeme obecný rámec rozdělení pravomocí a popisujeme platformu SAP Cloud Platform, na které vývoj probíhá. Poté specifikujeme datové elementy vstupující do SoD konfliktů a ty poté vyvíjíme na zmíněné platformě. Následně definujeme SoD matici, která v sobě skrývá určení SoD konfliktů mezi datovými elementy. Realizací vzorku SoD konfliktů dokazujeme funkčnost a přidanou hodnotu řešení.