Analýza SoD (Segregation of Duties) konfliktů na platformě SAP Cloud Platform - Budka, Marek; Pour, Jan; Legát, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Špatné rozdělení pravomocí (SoD – Segregation of Duties) v systému, které povoluje uživatelům přístup do konfliktních částí systémů, může umožnit uživatelům podvodné jednání za účelem obohacení se nebo skrývání chyb. Cílem této práce je vývoj řešení pro analýzu SoD konfliktů v datech čerpajících ze systému SAP za využití platformy SAP Cloud Platform. Důraz je v práci kladen na vývoj onoho řešení a ne na výsledky z dat, která jsou pouze testovací a nereálná a slouží tedy jako prostředek pro realizaci cíle. V počátku práce popisujeme obecný rámec rozdělení pravomocí a popisujeme platformu SAP Cloud Platform, na které vývoj probíhá. Poté specifikujeme datové elementy vstupující do SoD konfliktů a ty poté vyvíjíme na zmíněné platformě. Následně definujeme SoD matici, která v sobě skrývá určení SoD konfliktů mezi datovými elementy. Realizací vzorku SoD konfliktů dokazujeme funkčnost a přidanou hodnotu řešení.
Vedoucí práce: Jan Pour
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses