Nástroj pro přípravu dat pro data mining v systému EasyMiner - Svatoš, Martin; Vojíř, Stanislav; Kliegr, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Práce je zaměřena na tvorbu modulu na přípravu dat pro systém EasyMiner. V rámci práce autor popisuje řešení přípravy dat v dalších systémech na dolování dat. V práci je dále popsána struktura systému EasyMiner a napojení modulu na tento systém.Velká část práce je věnována tvorbě modulu jako takového. V rámci této části je vytvořen podrobný návrh modulu včetně drátěných modelů a popisu jednotlivých funkčností modulu. Jsou zde popsány i technologie a knihovny, které byly pro vytvoření modulu použity. Mezi tyto technologie patří PHP, Javascript, HTML a CSS. Mezi knihovny pak Moment.js a Parsecsv.lib. Po popsání těchto technologií je detailně popsán vytvořený modul. V rámci tohoto popisu jsou zmíněny i metody a funkce, které byly k realizaci dané operace využity.Poslední část práce je poté tvořena testováním a podněty ke zlepšení. V rámci testování jsou vyjmenovány jednotlivé testy, které byly pro otestování modulu použity, nalezené chyby a odpovědi z dotazníku, který testeři vyplňovali. V podnětech ke zlepšení jsou poté zmíněny možnosti, jak funkčnost modulu rozšířit a vylepšit.
Vedoucí práce: Stanislav Vojíř
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: znalostní a webové technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses