Návrh a implementace frameworku pro podporu výuky programování Javy na VŠE - Verzich, Lubomír; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Říha, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Cílem diplomové práce je navrhnout a implementovat framework pro podporu výuky programování Javy na Vysoké škole ekonomické. Framework se skládá ze dvou modulů – jádra aplikace (modul logika) a grafického prostředí v JavaFX (modul gui). Framework není dělaný jako samostatná aplikace, a tudíž je zapotřebí libovolného IDE pro doprogramování klíčové funkcionality, což má na starosti uživatel frameworku. Cílem uživatele je naprogramovat umělou inteligenci robota, který se má po dvourozměrném poli dostat ze startu do cíle. Cestu k cíli mu ztěžují různé typy překážek, které se musí robot naučit rozeznávat a patřičným způsobem obcházet. Použití frameworku je stavěno na myšlence regresního testování, kdy se robot postupně učí procházet čím dál složitějšími scénáři, což nutí uživatele k častému refaktorování svého kódu. Dílčím cílem diplomové práce je k výše zmíněnému frameworku vytvořit sadu scénářů, které doplňují výklad přednášek tak, aby si studenti mohli na cvičeních vyzkoušet nově nabyté znalosti. Výsledný framework a předpřipravené scénáře jsou k dispozici ve formě elektronické přílohy.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses