Možnosti využití Big Data pro´Competitive Inteligence - Petrásková, Veronika; Molnár, Zdeněk, 1939-; Černý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato diplomová práce se zabývá možnostmi využití Big Data pro oblast Competitive Intelligence. V digitálním světě, kde je generováno obrovské množství dat každou minutu, jsou metody Competitive Intelligence pro plnění svého poslání již nedostačující a zapotřebí je asistence moderních technologií. Cílem této diplomové práce je popsat oblasti Competitive Intelligence a Big Data a možnosti jejich využití při získávání konkurenční výhody v dnešním digitálním světě. Práce je rozdělena do dvou větších částí – teoretické a praktické. Teoretická část práce se věnuje oblastem Competitive Intelligence a Big Data, jejich metodám a nástrojům. Čtenář je do obou oblastí uveden tak, aby získal potřebné informace a znalosti pro následující, druhou, část. Druhá, praktická, část uvádí tři příklady úspěšného využití Big Data pro získání konkurenční výhody. Součástí této části je také ukázka práce s Big Data na reálném problému v existující organizaci. Z práce vyplývá, že mají Big Data široké využití pro oblast Competitive Intelligence a přinášejí podniku vysoký potenciál v oblasti konkurenčního boje.
Vedoucí práce: Zdeněk Molnár
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses