Analýza marketingových aktivit internetového obchodu - Malinová, Dominika (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou marketingových aktivit vybraného internetového obchodu, konkrétně e-shopu Beautybox.cz, který je zaměřen na prodej kosmetických produktů. Teoretická část charakterizuje základní terminologii spjatou s daným tématem, nejprve formuluje obecnou definici internetového marketingu, porovnává jej s klasickým a definuje, co patří mezi marketingové aktivity na internetu. Poté popisuje správnou webovou prezentaci, optimalizaci pro vyhledávače, reklamy na internetu a jejich nástroje, podporu prodeje, a sociální média, která jsou vhodným nástrojem pro marketingovou komunikaci a propagaci. Cílem této části bylo vytvořit teoretický rámec, ze kterého bude čerpat část praktická. Praktická část je již věnována samotnému webu Beautybox.cz, který je nejprve představen a následně hodnocen z hlediska webové prezentace, SEO, i využití internetových marketingových nástrojů a sociálních médií. Cílem praktické části je analýza marketingových aktivit konkrétního internetového obchodu, vyhodnocení této analýzy a následná doporučení pro zlepšení aktuálního stavu. Výstupem práce jsou tedy tato doporučení, která mohou webu Beautybox.cz sloužit jako návod, jak zlepšit svůj internetový marketing.