Analýza marketingových aktivit internetového obchodu - Malinová, Dominika; Čermák, Radim; Klíma, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou marketingových aktivit vybraného internetového obchodu, konkrétně e-shopu Beautybox.cz, který je zaměřen na prodej kosmetických produktů. Teoretická část charakterizuje základní terminologii spjatou s daným tématem, nejprve formuluje obecnou definici internetového marketingu, porovnává jej s klasickým a definuje, co patří mezi marketingové aktivity na internetu. Poté popisuje správnou webovou prezentaci, optimalizaci pro vyhledávače, reklamy na internetu a jejich nástroje, podporu prodeje, a sociální média, která jsou vhodným nástrojem pro marketingovou komunikaci a propagaci. Cílem této části bylo vytvořit teoretický rámec, ze kterého bude čerpat část praktická. Praktická část je již věnována samotnému webu Beautybox.cz, který je nejprve představen a následně hodnocen z hlediska webové prezentace, SEO, i využití internetových marketingových nástrojů a sociálních médií. Cílem praktické části je analýza marketingových aktivit konkrétního internetového obchodu, vyhodnocení této analýzy a následná doporučení pro zlepšení aktuálního stavu. Výstupem práce jsou tedy tato doporučení, která mohou webu Beautybox.cz sloužit jako návod, jak zlepšit svůj internetový marketing.
Vedoucí práce: Radim Čermák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses