Návrh a implementace datové architektury a vizualizace dat z monitoringu procesů - Plzák, Vojtěch; Potančok, Martin; Vacek, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Cílem této práce je návrh databázového a vizualizačního řešení za účelem sledování interních datových procesů (nebo také tzv. jobů) pro mezinárodní farmaceutickou společnost. Výsledný návrh bude sloužit jako koncept pro řešení v současné době neuspokojivého stavu v této oblasti. Praktická část této práce je vytvářena s důrazem na reálné využití. Výsledný návrh je tak možné implementovat a využít jako řešení uvedené problematiky v praxi.Přínosem této práce je aktuálně chybějící návrh komplexního řešení v oblasti vizualizace datových procesů pro farmaceutickou společnost. Významným dílčím přínosem je rovněž návrh vlastní vizualizace a její začlenění na webu komunity Qlik Branch, který poskytuje rozšíření pro nástroj Qlik Sense.Návrh celého řešení je vytvořen na základě studia dostupné literatury, která se vztahuje k oblastem Business Intelligence (dále také BI), databázového modelování, datových procesů ve firemním prostředí, autorových znalostí nabytých z vysokoškolského studia a kurzů v tomto oboru, z požadavků získaných na základě kvalitativního výzkumu a v neposlední řadě i ze zkušeností z autorovy praxe.Diplomová práce je rozdělena na dvě části. První část obsahuje shrnutí aktuálních poznatků z oblastí, kterých se práce dotýká. Součástí první části je i definice a vymezení problematiky řešené situace a limity, které představují podmínky nastavené firemním prostředím.Na základě první části pak druhá část obsahuje vlastní řešení za použití zvolených databázových a BI nástrojů a konkrétních metodik a zvolených přístupů. V závěru práce je pak obsaženo zhodnocení řešení a návrhy na další vylepšení výsledného reportu.
Vedoucí práce: Martin Potančok
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses