Lokalizace nákupních košíků s využitím IoT - Krejcar, Jakub; Gála, Libor, 1965-; Brázda, Radek; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato diplomová práce je zaměřena na návrh technologického řešení, které je primárně určeno ke sledování nákupních košů na ploše maloobchodního řetězce, a to pomocí nastupující technologie sítí propojených fyzických zařízení - Internetu věcí. Cílem práce je návrh zmíněného řešení za pomoci otevřených technologií, přičemž postup k naplnění cílů práce byl řízen metodikou OpenUP. V textu práce je nejdříve představen samotný svět Internetu věcí, který je postupně zúžen na lokalizaci v uzavřených prostorech. V jednotlivých fázích dle metodiky OpenUP je problém zanalyzován, poté jsou vybrány vhodné komponenty řešení, ze kterých je sestaven návrh architektury. Následuje instalace, integrace, vývoj a testování zvolených komponent. Konečná fáze shrnuje postup, jakým by bylo výsledné řešení implementováno v konkrétním prostředí. Přínos této práce spočívá ve vytvoření technologického řešení postaveného na otevřených technologiích, které je možné při minimálních úpravách využít ke zpracování téměř jakýchkoli dat, která jsou pořízena v rámci Internetu věcí.
Vedoucí práce: Libor Gála
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses