Využití jednodeskových počítačů v Průmyslu 4.0 - Málek, Matěj; Luc, Ladislav; Novotný, Jakub, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Cílem této práce je zasadit koncept Internetu věcí do kontextu Průmyslu 4.0 a následně vytvořit vlastní aplikaci pro sběr dat prostřednictvím jednodeskových počítačů, která bude tomuto konceptu odpovídat. Na základě metodiky literární rešerše jsem nejdříve uvedl charakteristiku a dopad jednotlivých průmyslových revolucí s důrazem na poslední z nich – Čtvrtou průmyslovou revoluci neboli Průmysl 4.0. Po souhrnu jednotlivých technologií, které Průmysl 4.0 využívá a mezi které Internet věcí patří, jsem se zaměřil na dílčí technologie, které využívá.Následně byla vytvořena aplikace odpovídající konceptu Internetu Věcí. Pro záznam dat byla použita platforma jednodeskového počítače Orange Pi Zero, která odesílá pomocí API naměřená data ze senzorů na server. Data jsou vizualizována ve formě grafů a zobrazení aktuální teploty na mapě na pozici stanice. Hlavním výsledkem této práce je vytvoření systému stanic, které sbírají data a webové stránky, která tyto data zobrazuje.
Vedoucí práce: Ladislav Luc
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses