Samoorganizace v dnešní společnosti - Háncsics, Natália; Jiříčková, Ludmila; Říhová, Zora, 1948-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Hlavním cílem bakalářské práce je potvrdit či vyvrátit hypotézu: Samoorganizace je nedílnou součásti organizace v IT podniku.Bakalářská práce se v teoretické části zabývá vysvětlením pojmů samoorganizace a samoregulace, popisuje zásady podporující samoorganizaci ve společnosti. Dále popisuje pět prvků, které podporují procesy samoorganizace ve společnosti. Věnuje se otázce potřebnosti řízení samoorganizace. Zabývá se dvěma metodikami, ve kterých se samoorganizace rozvíjí nejvíce, čímž jsou agilní metodika a holakracie. Metodologická část bakalářské práce popisuje metodiku sběru dat z třech polostrukturovaných rozhovorů s respondenty z IT společnosti. Rozhovory jsou popsané a analyzované v praktické časti práce. Týkají se otázky samoorganizace pracovních týmů v IT společnosti a jejího významu. Závěr je napsán na základě získaných informací z teoretické a praktické časti.Hlavním přínosem práce je dokázat, že samoorganizace je nedílnou součástí organizace v IT podniku. Tato práce vyhodnocuje, zda je teorie samoorganizace shodná s praxí, na základě polostrukturovaných rozhovorů s odborníky v dané oblasti.
Vedoucí práce: Ludmila Jiříčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses