Úvodní studie pro vývoj IS poradenských znalostně založených společností - Lysý, Vojtěch; Doucek, Petr, 1960-; Pavlíček, Antonín, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Práce má za cíl vytvoření Úvodní studie pro projekt vývoje informačního systému pro malé poradenské znalostně založené společnosti. Stanoveného cíle bylo dosaženo vypracováním Úvodní studie pro projekt vývoje informačního systému pro malé poradenské znalostně založené společnosti podle metodiky MMDIS, která byla přizpůsobena vývoji individuálního aplikačního softwaru. Vypracování Úvodní studie bylo rozčleněno podle jednotlivých řešitel-ských dimenzí podle metodiky MMDIS. Hlavní důraz Úvodní studie je kladen na popsání požadavků na navrhovanou aplikaci, která vhodně doplní IS. Kromě řešitelských dimenzí byl věnován prostor ještě doplňkovým aplikacím v rámci IS, rizikům projektu, jeho harmono-gramu, strategické úrovni projektu, který běžně předchází vypracování Úvodní studie, a také doporučením pro transformaci společnosti na učící se organizaci. Teoreticky byla objasněna problematika učící se organizace a vzdělávání spolu s představením fungování poradenských společností. Dále jsou představeny náležitosti Úvodní studie. V rámci Úvodní studie také došlo ke zhodnocení realizovatelnosti projektu, kde předpokládané přínosy projektu převáži-ly náklady a projekt má tedy smysl realizovat.
Vedoucí práce: Petr Doucek
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses