B2B marketing IT startupu - Mandík, Jan; Čermák, Radim; Pavlíček, Antonín, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Cílem této bakalářské práce je využít teoretické znalosti z oblasti B2B marketingu IT startupu k analýze marketingových procesů malého startupu podnikajícího v oblasti IT, popsat jeho současnou situaci, najít a navrhnout možná zlepšení. V teoretické části se práce nejprve zabývá specifiky B2B marketingu, dále je zde představeno patnáct různých marketingových postupů používaných ve startupech a společnostech prodávajících IT produkty. Tyto marketingové postupy byly sestaveny na základě rešerše více než padesáti elektronických zdrojů. V praktické části je představena společnost eM Client, popsán její marketingový mix za pomoci Porterova modelu pěti sil, následně jsou použity znalosti získané v části teoretické pro zhodnocení marketingového mixu společnosti a navržení jeho úprav. Marketingový mix byl ohodnocen jako velice dobrý, ale přesto bylo nalezeno několik slabších míst a pro tato místa byla formulována určitá zlepšení. Marketingové oddělení společnosti prošlo tyto navržené úpravy marketingového mixu společnosti a ohodnotilo míru, do jaké mohou být ve společnosti využity. Některé z nich dokonce budou ve společnosti v brzké době využity.
Vedoucí práce: Radim Čermák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2018
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2018
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses