Optimalizace využití parkovacích míst pomocí Google aplikací a dalších IS/ICT - Janata, Petr; Pavlíčková, Jarmila, 1969-2024; Souhrada, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2018)
Tato práce se zabývá problémem nedostatečné kapacity parkovacích míst společnosti eMan před budovou JABLOTRON OFFICE PARK v pražských Holešovicích. Cílem práce je navrhnout řešení zmíněného problému pomocí informačních technologií včetně jeho implementace. Práce nejprve definuje kritéria, která by řešení mělo splňovat, a to na základě kvalitativního výzkumu prováděném přímo s budoucími uživateli softwarového řešení. Autor nejdříve hledá řešení mezi již exitujícími technologiemi a nástroji. Protože nebylo nalezeno žádné řešení, které by odpovídalo stanoveným kritériím, autor navrhuje vlastní řešení. Kombinaci mobilní aplikace a serverového backendu. Mobilní aplikace je určena pro mobilní telefony s operačním systémem Android a je psána v novém oficiálním jazyce Androidu v jazyce Kotlin. Backendová aplikace je koncipována jako REST API. Je psána s využitím frameworku Spring a rovněž v jazyce Kotlin pro JVM. Běží na platformě Heroku.
Vedoucí práce: Jarmila Pavlíčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2019
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2019
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses